Nyaralás előtt nem törjük magunkat, hogy formába lendüljünk, azonban így is szeretünk ismerkedni – derül ki egy friss, a társkeresők körében végzett felmérésből*. Ha vakációzunk, akkor vízpartra vagy aktív pihenésre vágyunk leginkább, a csajos nyaralás viszont kiment a divatból. Nyaralás alatt gyakrabban szeretkezünk, de ötből egy pár legalább egyszer veszekszik is.

A Balaton még mindig a kedvenc helyünk, sokszor egymás bőröndjét is bepakoljuk, és ha közös a nyaralás, akkor közös a kassza is. Kivéve minden tizedik pár esetében, ott ugyanis a férfiak állják párjuk nyaralását is. Milyen népszerű üdülőhelyekre járunk még, és mi jelenti az igazi kikapcsolódást számunkra? Ezekre a kérdésekre is válaszoltak a felmérésben résztvevők.

Csak a vízpart!

A társkeresők harmada – ha teheti – vízpart közelébe megy kikapcsolódni, vagy az aktív pihenést, kirándulást választja. Minden tizedik párkereső azonban bulizni jár inkább, várost néz, vagy egzotikus helyekre (pl.: Bali, Thaiföld, Karib-szigetek) látogat el. A kedvenc társkeresős nyaralóhely még mindig a Balaton, de a legszebb emlékek sokakat Olaszországhoz, Görögországhoz vagy Horvátországhoz kötnek.

Akkor is szívesen ismerkedünk, ha nyaralunk

A nyaralás előtt csak minden harmadik társkereső igyekszik formába lendülni, de majdnem minden második szívesen ismerkedik a nyaralás alatt is. A férfiak ilyenkor nyitottabbak, de a nők harmada is bátran szerez új ismerősöket. Leginkább azok a társkeresők ismerkednek a nyaralás alatt, akik a bulizós vagy az egzotikus helyeket kedvelik, de a Balatonnál pihenők fele is szívesen néz új kalandok elébe.

Párosan szép az élet

A válaszadók többsége az aktuális párjával szeret a leginkább nyaralni, de sokan barát társasággal és a családdal is szívesen szereznek közös nyári élményeket. A felmérés szerint a párok többsége (72 százaléka) többet szeretkezik a nyaralás alatt, mint a dolgos hétköznapokon, de közel ötödüknél a veszekedés sem marad el: legalább egyszer összezördülnek ilyenkor is. A legtöbb intim pillanatra az egzotikus helyeket, illetve az aktív pihenést kedvelőknél van esély.

A piszkos anyagiak

Ha közös nyaralásról van szó, akkor azt általában a közös kasszából fedezik a párok, de minden tizedik férfi állja párja költségeit is. Gondolnánk vagy sem, míg a nők 36 százaléka pakolja be gyakran párja bőröndjét is, addig ezzel a férfiak 14 százaléka is így van.

A társkeresés tehát nyáron sem áll meg. A kalandok mindenkit várnak a Balaton partján és a hegyekben, az egzotikus helyszínekről nem is beszélve!

* A felmérés 1128 fő részvételével készült a Lovebox.hu társkereső oldal felhasználói körében 2017 májusában.

lovebox-nyari-kalandok-infografika

Hozzászólások

hozzászólás