Trócsányi Gergely és Süle Zsolt formációja, az ÉSTE december 8-án, pénteken este nyolckor mutatja be második lemezét az Agorában.

Trócsányi Gergely fiókban őrzött versei és dalszövegei Süle Zsolt zenei világával 2014-ben keltek életre. Ezután a szerzőpáros hamarosan társakra talált kiváló veszprémi muzsikusok személyében. Első hanglemezük még abban az évben megjelent.

Bemutatkozó előadásukat ÉSTE-formáció néven a Dubniczay-palota udvarán tartották dr. Herth Viktória moderálásával és Debreczeny Zoltán festményeinek kiállításával. Ekkor született a gondolat, hogy a szövegcentrikus, odafigyelést igénylő előadás ÉSTE-ÁTRUM néven színházi térbe kerüljön. Tóth Loon rendezésében, Máté P. Gábor színészi alakításával, Buda Tamás kisfilmjeivel egy igazi veszprémi, több művészeti ágat összekötő, szórakoztató és elgondolkodtató előadás kelt életre. A világgal békémet mára megkötöttem című darab kilenc alkalommal ment telt házakkal a Latinovits–Bujtor játékszínben.

A szerzőpáros estjével idén többek között Kolozsváron az Interferenciák Nemzetközi Színházi találkozón, Tatán a Víz Zene Virág fesztiválon is szerepelt.

December 8-án az ÉSTE idén megjelent, Magamat rázom című lemezének bemutatója lesz az Agorában. Az új lemez szerzeményei mellett a közönség válogatást hallhat a korábbi CD legjobb dalaiból.

Az ÉSTE-formáció tagjai: Süle Zsolt (ének, billentyűs hangszerek), Trócsányi Gergely (ének), Bardon Ivett (ének), Ruha Arnold (hegedű, tangóharmonika), Kiss Gergő (basszusgitár), Kulics Ádám (dobok), Marton Zoltán (trombita) és Dobosi Gergő (gitárok).

Hozzászólások

hozzászólás