Katanics Sándor polgármesterjelölt és Hartmann Ferenc önkormányzati képviselőjelölt (DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd) sajtótájékoztatót tartott Legyen a város új, zöld tüdeje a Mester utcában! címmel.

Mi élhető otthonos, zöld Veszprémért fogunk dolgozni, és nem nézhetjük karba tett kézzel, miként a polgármester néz a plakáton azt, ami itt, a Mester utca környékén is látható – mondta Hartmann Ferenc. – Rendezetlen állapot, hatalmas por, gaz keseríti meg a környéken lakók életét, és nem az építkezések miatt, hanem azért, mert százak használják parkolónak a területet. Ide a városvezetés a Radnóti teret a belső körgyűrűre kivezető utat tervezett, a forgalom ide terelésére azonban hiba és bűn lenne. A városvezetés valódi megoldások helyett most üveggyöngyöket kínál, a lakóingatlanok előtti út majdani leaszfaltozásával és mini játszótérrel. Ez félmegoldás és kidobott pénz.

A terület rendezésére olyan megoldást kell kidolgozni, amely az átkötő út helyett

csak a lakóövezetet kiszolgáló utat tartalmaz, a jelenleg egyébként meglévő zöldfelületet nem csökkenti, hanem jelentősen növeli. Azért fogok dolgozni, hogy itt az út és rendezett parkolás kialakítása mellett jelentős zöldfelületet, zöld tüdőt alakítsunk ki. A terület 40 méteres szélessége is ezt diktálja.

Katanics Sándor felhívta a figyelmet, hogy a választókerület déli részén található a 8-as főút elkerülő szakasza.

Hosszú idő és számos ellenzéki bírálat után a kormányzat 2022-re ígéri a korszerűsítését – folytatta. – Ez külön szintű csomópontokat jelent az Almádi és a Füredi úti kereszteződésekben, valamint fizikailag elválasztott kétszer két sávot, ami további zaj- és környezeti terhelést jelent a városrésznek. Nem engedhetjük meg, hogy az átépítés zajvédő fal és azon belül megfelelő növényzet telepítése nélkül kapjon engedélyt!

Elmondta: Veszprém számára a stratégiai megoldás az M8-as (fél)autópálya építése lenne, amely a déli intézményi területtől délre vezetné el az elkerülő forgalmat és Balatonfűzfőnél csatlakozna a Kenese–Akarattya elkerülő szakaszhoz, amelyet végre most összekötnek az M7-es autópályával, de sajnos ennek megvalósításához a mostani városvezetés lobbiereje csekély.

Mi élhető, otthonos és zöld Veszprémért dolgozunk! – zárta gondolatait az ellenzéki pártok polgármesterjelöltje.

Hozzászólások

hozzászólás