A Kabay János utcában felavatták azt a rekordgyorsasággal elkészült új egészségházat, amelyben három orvosi és két védőnői körzet kapott korszerű, a XXI. század követelményeinek mindenben megfelelő helyet. Dr. Gergelyi Ákos, dr. Kisvarga Magdolna, dr. Sinka László, valamint a 7-es és a 8-as számú védőnői tanácsadó szolgálat dolgozói január végétől már itt fogadják a hozzájuk fordulókat.

Az avatóünnepségen megjelenteket Lamos Péter, a városfejlesztési iroda vezetője köszöntötte, majd Brányi Mária alpolgármester elmondta, hogy a 159 millió forintot meghaladó beruházás az egészségügyi alapellátás fejlesztésének részeként valósult meg. Ebből több mint 50 milliót az önkormányzat adott, a többit TOP pályázaton nyert forrásból fedezték. A háromszáz négyzetméteres, földszintes épület akadálymentes kialakítású, és tíz saját parkolóhely is tartozik hozzá. Az alapellátás intézményhálózatának korszerűsítése a most szerzett tapasztalatok kamatoztatásával folytatódik majd a városban.

Dr. Sinka László főorvos köszönetet mondott az önkormányzatnak és a kivitelezőnek. Ígérte, hogy megfelelő szakmai tartalommal fogják megtölteni a házat. Cziráki Zsolt, a kivitelező Min-Tech Kft. igazgatója a munkatársai iránt érzett büszkeségének adott hangot, hiszen a munkálatok idén júniusban kezdődtek, és alig több mint fél év elteltével már a használatbavételi eljárás zajlik.

Hozzászólások

hozzászólás