Pedagógusok, iskolák és egyesületek képviselői vehették át a Magyar Diáksport Szövetség elismerését a Diákolimpia® elmúlt tanévének országos döntőin elért kimagasló eredményeikért. Az ünnepélyes rendezvényen részt vett és beszédet mondott dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.

Igen sikeres és eredményes tanévet zárt 2016/2017-ben a harmincadik jubileumi Diákolimpia® versenysorozat. A versenyeken összesen 270 ezer diák vett részt, közülük 18 ezren jutottak a sportági döntőkbe. Sikerességében nagy szerepet játszott a testnevelők és az iskolák lelkesedése és kitartó munkája. A Magyar Diáksport Szövetség idén negyedik alkalommal részesítette elismerésben azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik/amelyek kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban, illetve a legtöbbet tették a jövő nemzedékének egészséges és erkölcsi neveléséért.

A tanév legeredményesebb megyei Diákolimpia® testnevelője Benke Péter, a Padányi Bíró Márton Római Katolikus Gimnázium Szakgimnázium és Általános Iskola tanára lett. A tanév legeredményesebb diákolimpiai köznevelési intézménye címet a középiskolák között a Vetési Albert Gimnázium nyerte el. Egészségfejlesztő testmozgás és egészséges életmód kategória nyertesei középiskolák kategóriában: első a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium, harmadik a zirci III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. A tanév diákolimpiai rendezvénye kategória három legjobbja között végzett a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület, amely tavaly februárban megrendezte a grundbirkózás diákolimpia országos döntőt.

Hozzászólások

hozzászólás