Forgalomgyorsító demonstrációt tartott ma délután két órától a Házgyári út és a Henger utca kereszteződésében két szakszervezet a tarthatatlan közlekedési állapotok miatt.

A Henger utcában két óriáscég, a Valeo és a Continental körülbelül 5000 dolgozót foglalkoztat három műszakban. Ez azt jelenti, hogy egy műszak után ezer ember indul el haza tömegközlekedéssel vagy gépkocsival. Még kiszámolni sem könnyű, hogy egy-egy műszak végeztével hány járműnek kell kikanyarodnia a Henger utcából a Házgyári útra.

A demonstráció szervezői: Hoffer Csaba, Guzslován Gábor és László Zoltán

A Kábelgyártó Vasas Szakszervezet és a Vasas Szakszervezeti Szövetség 2016-ban már kezdeményezte az önkormányzatnál a helyzet megoldását, de azóta sem változott semmi. A kora reggeli és az esti műszakváltás még nem is okoz nagy gondot, mivel ezekben az időszakokban viszonylag kicsi a forgalom a Házgyárin (kivéve, hogy a helyi járatra sietők sötétben kénytelenek átfutni a gyorsan haladó járművek között a Házgyári út túloldalán lévő buszmegállóhoz), de délután kettőtől négyig, és főleg négy körül valóban tarthatatlan a helyzet az említett kereszteződésben.

A mai demonstráció fő szervezői, Guzslován Gábor, Hoffer Csaba és győri kollégájuk, László Zoltán a Veszprém Kukacnak elmondták, hogy az önkormányzat ugyan megígérte: kinyitják a Henger utcát a Pápai út felé, ami javítana a helyzeten, de nem oldaná meg azt. Az önkormányzat illetékeseitől megtudták, hogy megvan a rendezési terv a probléma megoldására, de a szervezők tisztában vannak azzal, hogy hiába a terv (ki tudja, mikor valósul meg…), ha közeleg a nyár, és az emberek ismét kénytelenek lesznek hosszasan ücsörögni a kikanyarodásra váró, negyven fokra hevült buszokban. A szakszervezetisek kérték a rendőrség és a polgárőrség segítségét, hogy legalább a délutáni órákban segítsék a közlekedőket forgalomirányítással, de az említett szervezeteknek nincs erre kapacitásuk.

Miközben beszélgetünk, egy rendőr megkezdi a forgalomirányítást a kereszteződésben, így flottul megy minden, mi pedig el sem tudjuk képzelni, mi van itt akkor, amikor a gépjárművezetők ügyességére, találékonyságára és fürgeségére van bízva a kikanyarodás a Henger utcából az óriási forgalmú Házgyári útra. Sajnos, az önkormányzattól sem jelent meg a helyszínen senki, hogy saját maga győződjön meg, mi folyik ezen a helyszínen csúcsforgalomban.

A demonstráció szervezői szerint a legjobb megoldás a lámpás forgalomirányítás lenne – legalább a legkritikusabb időszakokban. (Kérdéseinkkel megkeressük az önkormányzatot is.)

A fotógaléria bármely képre kattintva kinyílik.

 

Hozzászólások

hozzászólás