Idén augusztus 16. és 23. között várja vendégeit a veszprémi Óváros téren a Rozé, Rizling és Jazz Napok 2020 – jelent meg pontosan délben a szervezők közleménye a rendezvény Facebook-oldalán.

A tízéves jubileumát ünneplő bor- és gasztronómiai rendezvénysorozat hagyományaihoz hűen idén is elsősorban a Balatoni borrégió meghatározó pincészeteit mutatja be.
Nyolc napon keresztül 30 balatoni borászattal és a régión túlról meghívott vendégborászatok különlegességeivel találkozhatnak a látogatók. Emellett és a már évek óta nagy népszerűségnek örvendő gasztronómia kiállítók mellett a hazai jazzélet művészeinek produkciói szórakoztatják a Rozé, Rizling és Jazz Napok közönségét – olvasható a posztban.

– Hezitáltunk, hogy mit lépjünk a kormány döntésére, de a végső lökést az adta meg, hogy a füredi borheteket is megrendezik, ahol sokkal több látogató van – nyilatkozta portálunknak Mészáros Zoltán, a Rozé, Rizling és Jazz Napok fesztiváligazgatója. – Egyeztettünk a polgármester úrral, Navracsics úrral, a kormányhivatallal, és arra jutottunk, hogy megtartjuk a rendezvényt. A tiltás a zenés-táncos rendezvényekről arról szól, hogy a fő szolgáltatás az zeneszolgáltatás, és a beléptetés nem kötődik ülőhelyhez. Mivel a Rozé, Rizling és Jazz Napok költségvetésének 65 százaléka az a borgasztronómiai szolgáltatással összefüggő költség, a jogszabály szerint megengedett a megtartása. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagyunk érzékenyek az Covid-19-cel kapcsolatos előírásokra, ellenkezőleg: jelentős erőforrást fordítunk a szabályok betartására. Kézfertőtlenítőket helyezünk ki, növeljük a távolságot a padok között, szigorítunk a vécékonténerek ellenőrzésén.

Szerkesztőségünk információi szerint az Utcazene Fesztivál ügyében még nem született döntés. A szervezők jelenleg is a jogszabályi és egyéb körülményeket mérleglik, és szeretnének egy alapos, minden szempontnak megfelelő, lehetőleg pozitív döntést hozni. Előreláthatólag hétfőn születik majd döntés a fesztivál ügyében.

Hozzászólások

hozzászólás