Annak ellenére, hogy a csopaki strand bejáratainál kitűzött felhívásokon a település jegyzője figyelmeztet a korcsolyázás veszélyeire és a meleg források miatti vékonyabb jégrétegre, ma délután páran a jégre merészkedtek a helyszínen.

Keszthelyen már vasárnap, Siófokon mától működnek a helyi önkormányzatok által kijelölt korcsolyapályák a Balatonon. A csopaki strand bejáratainál egy január 3-ai keltezésű felhívás figyelmezteti a korcsolyázás veszélyeire a jégre merészkedőket, ennek ellenére ma délután úgy egytucatnyian sétáltak, illetve korcsolyáztak Csopakon.

Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője a távirati irodának kedden azt mondta, hogy a parttól távolabb 17–18 centiméteres jégvastagságot mértek, és a jég partközelben ennél jóval vastagabb is lehet. Hozzátette: csütörtökön délután ugyan melegfront érkezik a térségbe, ami plusz pár fokos maximális hőmérséklettel járhat, de a napi átlaghőmérséklet továbbra is alacsony marad. Olvadástól már csak azért sem kell tartani, mert pénteken újabb hidegfront éri el a Balatont. A téli sportolásra vágyóknak inkább a melegfronttal érkező csapadék okozhat gondot, ami megváltoztathatja a jégfelületet, a hétvégén – főként szombaton – pedig erős szélre lehet számítani.

Az északi parton azokon a helyeken veszélyes a jég, ahol azt pár napja feltörte az erős szél, mivel az újrafagyott részek még nem elég vastagok.

Hozzászólások

hozzászólás