Április 2-a az ENSZ 2007. december 18-ai, 62/139-es határozata értelmében az autizmus világnapja. A világnap alkalmából a veszprémi AutiSpektrum Egyesület háromnapos rendezvénysorozatra invitálja a városban élőket. A programot pénteken, március 31-én 15.30-kor Porga Gyula polgármester nyitja meg a megyei könyvtárban.

Ezt követően bemutatják a gyermekeknek szóló, szakorvosi ellátásokat ismertető kisfilmsorozat néhány epizódját, majd érintettek, szülők, pedagógusok, munkáltatók beszélnek az autizmusról, végül egy szemléletformáló tanórának is résztvevői lehetnek a megjelentek. Ez utóbbi eseményre előzetesen regisztrálni kell a auti-csop@freemail.hu e-mail címen.

Szombaton 10-kor a Jutasi kilátónál találkoznak a program résztvevői. Ez lesz a kiindulópontja a Viselj valami kéket! elnevezésű családi kirándulásnak – amely rossz idő esetén elmarad.

Vasárnap 9-kor szentmise lesz az autizmussal élőkért a Szent Mihály Bazilikában. A misét Darnai János atya celebrálja. Aznap délután fél háromtól a Lovassy László Gimnázium tornacsarnokában gyermekprogramokkal, lufibohóccal, kézműves foglalkozásokkal, tombolával várják a családokat. Fellép a Kiskalász zenekar, Tompeti és barátai, illetve Rudi bohóc. Hat órakor kék lufis szimpátiafelvonulás indul a Lovassy László Gimnáziumtól a városházáig. Este a városháza kék fényben fog ragyogni a világnap tiszteletére.

Ezen a héten, egészen vasárnapig a Mackó cukrászdában az erre az alkalomra készített kék sütemények kaphatóak, melyek megvásárlásával az AutiSpektrum Egyesület működését támogatják.

A programok ingyenesek, minden érdeklődőt szeretettel vár az AutiSpektrum Egyesület.

Hozzászólások

hozzászólás