Töredelmesen bevallom, hogy – az állítólagos helyi igények felmérése szerint – azon kevesek táborát gyarapítom itt Veszprémben, akik ugyan őszinte szívvel örülnek annak, hogy „mi, veszprémiek kiváltságos helyzetben vagyunk, mert még autóbusszal is alig húszpercnyire van tőlünk a Balaton”, ellenben úgy gondolják, mégis elkelne errefelé egy uszoda, de főleg egy strand.


Nekünk valahogy 40 fokban is hideg a 25 fokos Balaton, azok vagyunk, akiknek igenis drága a mi Riviéránk és lévén kisgyerekesek – vagy csupán valamiféle elővigyázatosság miatt –, néha a nyílt víz veszélye is riasztó. Mi vagyunk azok, akik időt és pénzt nem kímélve kutatják a környéken a „klóros medencés” lehetőségeket. Így jutottunk el Ajkára vagy például Tapolcára, ahol a városi kampányígéreteknek megfelelően idén már teljes kapacitással üzemel a városi strand. Veszprémtől autóval csupán 40 perc, autóbusszal alig egy óra. A fürdő nagyon is a kedvünkre való: van három csúszdás medence, egy nagyon jól felszerelt gyermekpancsoló, strandmedence úszósávval, jakuzzival és a meleg vizet kedvelő
látogatóknak egy ülőmedence, öltőzők, szociális helyiségek, büfé.
Mivel városi üzemeltetésű, a belépő ára (a strand teljes használatára jogosít) olcsóbb, mint egy balatonfüredi strandbelépő. Irigykedem, mert nekik van, ami nekünk vélhetően soha nem lesz.
Friss hír, hogy strandügyben valami mozgás kezd körvonalazódni városunkban. A DK élére áll egy olyan kezdeményezésnek, amelynek célja a veszprémi álom megvalósítása. Augusztus 25-én, pénteken délután fél 4-től háromnegyed 5-ig a Jutasi út alatti aluljáróban (a piac felőli oldalon) támogató aláírásokat gyűjt strandügyben. Nyilván nem lesz nehéz dolga az aláírásgyűjtőknek. Olyan kezdeményezés ez, amelyet pártállás nélkül lehet támogatni és amellyel felkelthető a városvezetés figyelme is arra, hogy nagy lehetőség előtt állunk: Veszprémben legyen strand is, ne csak uszoda!
Írjunk alá!
Nyéki Roland

Hozzászólások

hozzászólás