A független örmény köztársaság kikiáltása alkalmából örmény nemzetiségi napot rendeznek az Agórában szeptember 16-án, szombaton 15 órai kezdettel.

A rendezvény az Örmény Nemzetközi Diaszpóra Fesztivál nyitónapja lesz a Veszprémi Örmény Nemzetiségi Önkormányzat és az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ közös szervezésében.

A program Az örmény nemzetiség szerepe Veszprém életében című beszélgetéssel indul délután háromkor, amelyen közreműködik a Védegylet Veszprémért Egyesület. Egy órával később levetítik a Öngörgető című filmet, amelyet Gulyás Gyula készített Pogány Gábor Benő szobrászművész Ararát-szobráról. A vetítés előtt Gopcsa Katalin művészettörténész mond megnyitó beszédet. A film után beszélgetés lesz a rendezővel.

Pogány Gábor Benő szobrászművész fél hatkor megnyitja Davit Sedrakyan festőművész és Ashot Bagdasaryan szobrászművész kiállítását.

Este hétkor kezdődik a Mendelssohn Kamarazenekar és Gurgen Ovsepyan örmény operaénekes hangversenye, amelyen Komitas- és Hacsaturjan-művek szerepelnek. A koncert előtt köszöntőt mond Porga Gyula polgármester.

A rendezvényre a belépés díjtalan.

Hozzászólások

hozzászólás